Yağmur Çilemek nedir ?

ucuznakliye

Global Mod
Global Mod
Yagmur Cilemek Nedir?

Yagmur Cilemek, bir cesit psikolojik bozukluk olarak tanmlanmaktadr. Psikolojik bozukluklar, kisinin duygusal, davranssal ve zihinsel saglgn olumsuz etkileyen durumlardr. Yagmur Cilemek, ozellikle cocuklarda rastlanan bir durumdur ve cocuklarn cevresine kars duygusal ve fiziksel bir tepki gostermesine neden olmaktadr.

Belirtileri

Yagmur Cilemek belirtileri, cocuklarn yasna gore degisebilir. Genellikle, cocuklarn yas 18 aya kadar olanlarda, hckrk, cglk, siddetli ofke patlamalar ve kisinin kendine zarar verme olaslg gorulur. 18-36 aylar arasndaki cocuklar, kaba, siddetli davranslar, ykclk ve kendine zarar vermeyi iceren davranslar gosterir. Yaslar 3-6 arasndaki cocuklarn belirtileri, hckrk, kaba davrans, isyan ve guclukle yonetilebilir ofke patlamalardr.

Tedavi

Yagmur Cilemek, ebeveynlerin ve cocuga yakn olan diger kisilerin cocuga destek vermesiyle tedavi edilebilir. Ebeveynler, cocuklarnn yasna uygun olarak cocuklara, kurallar koymak, onlar dinlemek ve onlara dogru sekilde rehberlik etmek gibi cozumler onerebilir. Ayrca, cocugun yasna uygun olarak kendini ifade etmesi icin frsatlar saglamak, cocuga sevgi ve anlays gostermek ve onu cesaretlendirmek gibi onlemler alnmaldr. Eger bu onlemler yeterli olmazsa, cocuklarn ihtiyaclarn karslamak icin profesyonel destek alnmas gerekebilir.

Sonuc

Yagmur Cilemek, cocuklarda gorulen bir psikolojik bozukluktur. Ebeveynlerin, cocuga yakn olan diger kisilerin ve profesyonel destegin onemli oldugu unutulmamaldr. Cozumler, cocugun yasna ve ihtiyaclarna uygun olarak belirlenmeli ve cocuga guven, sevgi, anlays ve destek verilmelidir.